PRIPRAVLJEN GOVOR V DZ PRED Komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti.

Zagotavljanje ustrezne ravni pokojnin je ključnega pomena, saj omogoča finančno in socialno varnost upokojencem po končani delovni dobi.

Borba za upokojenske pravice je ključna za oblikovanje družbe, ki temelji na socialni pravičnosti in solidarnosti. Sprejemanje nujnih ukrepov, ki omogočajo dostojanstveno življenje upokojencem, prispeva k bolj uravnoteženemu in enakovrednemu družbenemu razvoju. Prav zato so naše aktivnosti (instituta 1.oktober )upravičene in dragocene z namenom pomagati ustvarjati boljšo prihodnost za vse generacije,predvsem za jesensko generacijo ,če se lahko tako izrazim .

Zato tudi smo v Marcu mesecu spisali peticijo in jo vložili v DZ tej komisiji ,ker se več kot upravičeno počutimo zapostavljene in zanemarjene z strani aktualne oblasti . Dejstvo je da smo v praksi z strani trenutnih oblastnikov obravnavani kot nekdo nebodigatreba , tudi poniževalno bi lahko rekli ! Trenutno se z strani vladnih institucij  izvaja nad nami totalna blokada v vseh pogledih na podlagi izgovora o nespoštljivem in sovražnem govoru našega predsednika Ruparja na zadnjem protestu kjer je omenil nasprotovanje predlogu sprejetja zakona o evtaniziji z primerom takšnega početja z strani nekega totalitarnega in zločinskega režima v preteklosti , kar je tudi dejstvo . Sicer pa je bil ta govor samo povzetek že napisanega in že objavljenega v medijih z strani uglednih zdravnikov in zdravstvene stroke ,ter zgodovinskih virov !Tako da so ,naš KRALJ in KRALJICA ter TRDNJAVA našli slab in nekredibilen izgovor ! S tem samo dokazujejo kaj so in tisto o čemur sedaj skoraj vsi slovenci govorijo! 

Prav tako opozarjamo na neenakopravno in ignorantsko obnašanje vladujočih do našega instituta 1.oktober in našega dela ! Tudi  v medijih ,katere vemo kdo jih v več kot 90% obvladuje , so naše aktivnosti nevidne in neslišne , če pa že so, so samo slaba novica za mimogrede . Na to temo bi želel izreći vso pohvalo RTV kateri je zadnjih 18 mesecev deloval tako kot morajo vsi nacionalni mediji  , pluralno in ne izključujujoče . Da imamo prav, glede naših očitkov do SLO mainstreem medijev, govori  odgovor Ursole von der Leyenove  na naš protestni dopis ,poslan dne 01.03.23 , v katerem izrecno poudarja 

Nujnost in odgovornost  oblasti pri zagotavljanju standardov 

Kot nam je znano se je na naše presenečenje v tem DZ na 37. seji dne 26.05. na pobudo stranke SDS ,odvijala razprava poslancev o pereči in dolgotrajni problematiki ter zanemarjanju  upokojencev .

Moram priznati da sem bil  presenečen in hkrati začuden ko sem poslušal to razpravo v DZ , kar tekmovali so kdo bo povedal in razkril več krivic in pomanjklivosti , kajti to kar sem slišal mi je dalo misliti , lahko bi celo primerjal recimo : imamo hudo bolanega pacijenata na operacijski mizi ,kirurško odprtega z natančno diagnozo npr. trebušno anevrizmo, ekipa kirurgov ob njem pa se pogovarja in krega kje in kako naj začnejo zdraviti oziroma operirati. Po vsem slišanem se v institutu 1.oktober sprašujemo zakaj za vraga sploh organiziramo vse te proteste ,če pa imamo ljudske predstavnike v DZ in v vladi kateri govorijo in vedo kaj je treba nujno spremeniti enako in še več kot mi , ampak za razliko od nas kot je splošno znano ne naredijo popolnoma nič ! ZATO NE – SPOŠTOVANI GOLOBOVI OBLASTNIKI ,NAJ VAS POUČIM , OD OBLJUB IN GOVORIČENJA SE NE DA ČLOVEKU DOSTOJNO PREŽIVLJATI !!!

Zato tudi nima smisla da vam danes tu utrujam z nujnimi upokojeniškimi potrebami in zahtevami ,ter krivicami in kalvariji ,ker bi se samo ponavljali in zgubljali čas ! 

Več kot očitno je da se vsi zavedamo zelo resne in slabe situacije upokojencev v naši družbi in ob tem tudi vemo  da je trenutna oblast ,na začudenje vseh kljub svoji veliki moči katero še ni imela nobena oblast Sloveniji po jugoslaviji , zelo pasivna , nesposobna in sovražno razpoložena do nas upokojencev! Se morda motim !? Ne se ne ! Je morda v tej državi do sedaj že videl kdo z strani vlade  spisano vsaj naslovnico reforme ali korekcije pokojninskega zakona ali zakona o dolgotrajni oskrbi !? Ni , ker ne obstaja ! Samo časovnice obstajajo , tu pa so svetovni prvaki !

Seveda moramo biti pošteni in ne moremo biti tako kritični do vseh dosedanjih vlad ,ker kot vemo se je našla tudi kakšna vlada kateri je bilo mar za upokojence , s tem mislim na vlade JJ , to so dejstva ne pa navijaštvo ! 

Smo pa zelo kritični in jezni na to trenutno Golobovo vlado in koalicijo ,kateri kot vidimo ni nič mar do ljudi in do družbe , celo nekaj sovraštva do vseh je opaziti ,kar nas in še marsikoga zelo skrbi ! Kako drugače si naj razlagamo Februarski dvig pokojnin za samo 5,2%  pri več kot 10% inflaciji in porastu nujnih življenskih potreb za najmanj 30- 50 % ,dočim na drugi strani pa preko 10% zvišanje socialnih transferjev , da o škodljivi javni upravi in štrukljovi celici niti ne govorimo , oni in še marsikdo zahtevajo in dobijo kar želijo , seveda z predhodno zaigrano predigro in kao težkih pogajanj za javnost itd… 

Da je vsemu res tako ,je zadnji dokaz PV , da bo poskrbel za nas upokojence ter nam 600 000 upokojencem namenil 100 mil. evrov za izboljšanje finančne situacije, vauuuu to pa je nekaj ,po drugi strani pa napove 36 tisočim prejemnikom borčevskih pokojnin fin.inekcijo v milijonih  ??!! Kdo je tu nor !!?  

Znašli smo se v nezavedljivi situaciji v kateri se upokojencem dogaja ravno nasprotno temu ,kar bi morala pravična in socialna  država nuditi , mimogrede za katero se v javnosti zelo radi razglašamo in hvalimo to je ,skrbeti za dostojne pokojnine ter nemoteno zdravstveno oskrbo ,nas upokojencev ,vsaj to ! 

Po našem mišljenju bi to navedeno moralo postati in uzakonjeno kot ,CICILIZACIJSKI STANDARDNI MINIMUM , saj veste upokojenci smo v bistvu zelo nezahtevna skupina ,ne potrebujemo dosti smo skromni ,potrpežljivi ( DO SEDAJ !),potrebujemo pa vse tisto prej našteto da lahko breskrbno živimo dalje ,to je jasno kot beli dan , enako jasno kot to da avtomobil brez goriva ne gre naprej .

Novice